Kaikki datalehdet: Polypropeeni kompaundien ominaisuudet
Ominaisuuden mukaan: Sähköä johtavat, palosuojatut, lujitetut, kitkamodifioidut
Tuote-esimerkit: Polypropeenin käyttökohteita

Polypropeenit tarjoavat hyvän hinta/laatu -suhteen verrattuna useampaan muuhun kestomuoviin.

Polypropeenia on helppo työstää, sillä on erinomainen kemikaalien kesto ja hyvät mekaaniset ominaisuudet.

Lasikuitulujitetulla polypropeenilla on parempi mittapitävyys, paremmat jäykkyys- ja lujuusominaisuudet sekä se on vähemmän herkkä kieroutumiselle. Polypropeenin taipumislämpötila 1,8 MPa:n paineella paranee 150 Celsius asteeseen, kun siihen on lisätty 40% lasikuitua. Samalla polypropeenin lämpölaajenemiskerroin puolittuu.

Lasikuitutäytetyllä polypropeenilla , jossa on käytetty kemiallista kytkentäainetta, on merkittävästi parempi veto- ja taivutuslujuus verrattuna lasikuitulujitettuun polypropeeniin ilman kytkentäainetta.

Polypropeeni 30%:lla kemiallisesti kytkettyä lasikuitua, on 180% parempi vetolujuus kuin lujittamattomalla polypropeenilla ja 50% prosentin etu perinteisiin lasikuitulujitettuihin lajikkeisiin verrattuna.

Yleisesti ottaen, kemiallista kytkentäainetta sisältävä lasikuituvahvistettu polypropeeni parantaa lujuusominaisuuksia ilman että jäykkyys, lämmönkesto, sähköiset ominaisuudet tai kovuus kärsivät.

Talkkitäytteisellä polypropeenilla on parempi jäykkyys, kovuus ja lämmönkesto verrattuna täyttämättömään polypropeeniin.

Edut

  • Alhainen ominaispaino
  • Hyvä kemikaalien kesto
  • Lämmönkesto

Rajoitukset

  • Huono iskulujuus alhaisissa lämpötiloissa
  • Vaikea maalata ja liimata
  • Lasikuituvahvistettuna valupinta ei sileä